tiistai 28. heinäkuuta 2015

Kuumailmapallolento Masai Marassa

Kenian matkamme päätapahtuma, Masan 40-vuotislahja, kuumailmapallolento Masai Maran luonnonpuistossa toteutui varhain tiistaiaamuna. Meidät noudettiin hotellilta klo 5 aamulla ja ajoimme tunnin verran kuumailmapallojen lähtöpaikalle. Lähtöpaikalla meidät jaettiin pallojen mukaan ryhmiin ja meille tarjottiin teetä ja kahvia. Sen jälkeen meidät ohjattiin ryhmittäin pallon luo odottamaan pallon täyttymistä.

Viereinen pallo täyttyy

Meidän pallokin täyttyy

Kun pallo oli täysi, meidät kutsuttiin istumaan koriin. Koriin mahtui 16 matkustajaa neljän henkilön lokeroihin ja keskellä oli kapteenin paikka. Meidän pallossa oli poikkeuksellisesti 15 matkustajaa. Kun istuimme paikoillamme, pallo nousi tosi pehmeästi ilmaan ja kun olimme päässeet irti maasta, kapteeni antoi luvan nousta seisomaan. Meidät yllätti se miten alhaalla lensimme ja miten hyvin saatoimme nähdä maan pinnalle. Välillä lensimme niin alhaalla että korin pohja hipoi pensaita. Palloja nousi taivaalle muualtakin ja niitä oli ilmassa yhteensä 12. Neljä palloista kuului käyttämällemme Hot Air -firmalle jonka kalusto näytti olevan kaikin puolin hyvässä kunnossa ja kapteenit ammattitaitoisia.

Ilmassa jo

Palloja edellämme

Takanamme vielä nousemassa olevat saman firman pallot

Emme olleet yksin taivaalla

Hienoja Masai Maran maisemia

Kapteenimme Mike ja pallon matkustajia

 Auringonnousu oli upean näköinen kuumailmapallosta nähtynä.

Pallot

Auringonnousu

Ilmasta käsin näki tietysti eläimiäkin. Täysin eläimiä säikyttämättä kuumailmapallollakaan ei voinut lipua niiden yli koska pallon polttimesta lähti käytettäessä yllättävän kova ääni. Ainakin gnuantiloopit säntäilivät karkuun kun poltinta käytettiin.

Gnuita ja seeproja

Norsuja aamupalalla

Leijona loikoilemassa
Lento kesti noin puolitoista tuntia. Lopulta laskeuduimme pitkäruohoiselle aukiolle. Maahan tulo oli yllättävän tasainen. Kori tömähti maata vasten pari kertaa ja pysähtyi paikoilleen. Odotimme korissa jonkin aikaa pallon tyhjenemistä koska jokin yllättävä tuulenpuuska olisi saattanut vielä saada korin liikkeelle.

Takanamme tullut pallo laskeutuu

Pallon tyhjennys

Ajoimme laskeutumispaikalta aamiaispaikalle. Aamiainen oli erittäin monipuolinen hotelliaamiaisen veroinen. Kaikkeen oli varauduttu, myös wc:t oli tuotu paikalle ja sieltä oli hyvä näköala suoraan meitä ihmettelevään seepralaumaan.

Aamiaispaikalla

Meidän pallon matkustajien pöytä

Aamiaispöydän antimia

WC:t näköalalla, taustalla seepralauma


Matkaseurueemme

Aamiaisen jälkeen meidät vietiin autolla takaisin hotellille. Paluumatkalla saimme ihastella eläimiä eikä kuljettajallamme ollut kiire vaan hän pysähtyi aina pyydettäessä valokuvan ottamista tai muuten vaan eläinten katselemista varten.

Kuumailmapallolento oli kyllä todella hieno kokemus. Suosittelemme sitä jokaiselle, jolla sellaiseen on mahdollisuus. Monesti useista kokemuksista puhutaan, että kyllä se kerran elämässä pitää tehdä ja niin tästäkin luulimme. Nyt tuntuu, että näinköhän käy vai pitääkö sittenkin joskus päästä vielä uudestaan kuumailmapallon kyytiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti